Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Stancolt termékek jellemző problémái

Stancolt termékek jellemző problémái

Stancolt termékek jellemző problémái

 

 

Méretezés

 grafika és stanc elhelyezése

A stancrajz nem a grafikán szerepel, hanem külön oldalként, más médiabox mérettel, ilyenkor nehéz bepozicionálnunk, hogy hova kerüljön a grafika a rajzhoz képest. Nem a kiterített stancvonal méretére van beállítva a vágott méret, ill. nem az általunk küldött stancrajzra készül el az állomány.

 

Küldött stancrajz átméretezése

átméretezett stancrajz

Ha mi küldünk stancrajzot, akkor az kipróbált, lemakettezett rajzot jelent. Ezt nem lehet felnagyítani, lekicsinyíteni, méretébe belenyúlkálni. Ha mégis belenyúlnak, akkor kérjük jelezzék, mert azt a stanctervező kollégáknak újra ellenőrizni kell, hogy működőképes-e a doboz.

 

Ragasztások, kitakarások

stancon a nemlátszódó felületek jelölése

A küldött stancrajzon jelezzük a ragasztási, ill. kitakarási helyeket, amik a doboz összeállítása után nem fognak látszani. Grafika tervezésénél figyelni kell, hogy ezekre a helyekre ne tervezzenek grafikát. Érdemes kinyomtatni, és összeállítani a dobozt még akkor is, ha a mérete miatt nem tudják csak kicsinyítve, mert úgy könnyebb visszaellenőrizni, hogy látszódik-e minden grafikai elem, amit elképzeltek.

 

Grafika, szöveg tervezése

szöveg elhelyezése stancon

Szöveget, lényeges grafikát úgy kell elhelyezni, hogy a hajtásoktól (bieg), vágásoktól minimum 2-3 mm távolságot kell tartani. Erre azért van szükség, hogy az esetleges papírnyúlás, vagy pontatlan stancolás ne okozzon gondot, ne hajtódjon vagy vágódjon le a szövegből, ill. grafikából.

 

Átfutások

átfutó grafika
Ha egy dobozra több oldalon átfutó grafikát terveznek, akkor figyelni kell arra, hogy összeállítás után is összefussanak a grafikák. Ennek ellenőrzésére is nagyon jó módszer, ha kivágják és összeállítják, ill. ha a hajtásvonaltól lemérik, hogy ugyanolyan távolságra esik-e a grafika azokon az oldalakon, amit érint.

Ajánlatot kérek