Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Ügyfél – Grafikai tervezés során

Ügyfél – Grafikai tervezés során

Az ügyfél részéről a grafikai tervezés során:

 

A nyomda anyagleadási javaslatainak alkalmazása

Az elkészült nyomdai fájlok technikai ellenőrzése (pl. ellenőrző rutinnal) küldés előtt.

Annak ellenére, hogy a technikai ellenőrzés a nyomdai feldolgozás részét képezi, minden esetben gyorsabb, ha az anyagban lévő hibákat még leadás előtt kijavítják. A vizuális ellenőrzés legkézenfekvőbb eszköze az AdobeAcrobat Reader, amelybenaz általánosan előforduló hibák nagy része már kiszűrhető. Ilyenek a kifutó hibák, a fonthibák, és a pixeles képek jó része. A nagyon sok hibát és reklamációt okozó felülnyomások ellenőrzéséhez az „Oldalbeállítás”-nál a gyári „Felülnyomásos előnézet”-et „Mindig”-re kell állítani.

 

oldal beállítás

Adobe Illustratorban az objektumok egyenként megvizsgálhatók, a pdf szerkezete láthatóvá válik. A vizuális ellenőrzésen túl az objektumok fő paraméterei egyenként bemérhetők. A pdf szerkezete drótváz módban ellenőrizhető.

képszerkesztés adobe Illustratoral

Adobe Acrobat Pro (Professional) lehetővé teszi saját beállítású ellenőrző (preflight) rutinok futtatását. Az Adobe Acrobat Pro nem keverendő össze az ingyenes Adobe Acrobat Readerrel, amihez képest jóval több ellenőrzési szolgáltatást is nyújt, pl. saját ellenőrző rutinok készítését. Adobe Acrobat Pro-ban teljes ellenőrzést lehet végezni. javasoljuk a képen kiválasztott ellenőrző profil használatát! Bizonyos hibák esetén az „Analyze and fix” gombbal a pdf javítható is. Az ellenőrző profilon javasolt az ipari szabvány.

preflight

A kimeneti előképen a színcsatornák ki-be kapcsolgatása különösen hasznos.

színcsatorna

A felülnyomások ellenőrzéséhez a gyári beállításokat itt is módosítani kell.
A nyomdai ellenőrzést nálunk az Adobe Acrobat Pro-ba épített Enfocus PitStop plugin-nel végezzük, amely a saját beállítású ellenőrző rutinokon túl rendelkezik a nyomdai előkészítéshez szükséges eszközökkel is. Ezek az eszközök esetenként lehetővé teszik a leadott állományok módosítását is. PitStop-pal komplett nyomdai előkészítés és ellenőrzés végezhető. Az általunk használt ellenőrző rutinokat mások számára is elérhetővé tesszük. A nyomdai belenyúlások korlátairól és kockázatairól külön fejezetpontban olvashat. Az általunk általánosan használt saját beállítású ellenőrző rutinjainkat kérésre szívesen átadjuk ügyfeleinknek, akik PitStop-pal rendelkeznek.

 

Fájl egyszerűsítés

 

Fájlméret csökkentése

A képfelbontások egy bizonyos határon túli növelését a nyomdai rácsozás már nem tudja visszaadni, nem emeli a képek részletgazdagságát. 70-es (175 lpi) rácssűrűségnél 300 ppi, 100-as (250 lpi) hibrid rácsozásnál pedig 500 ppi fölötti képfelbontások optimalizálása gyorsítja a feldolgozást. A 300 dpi felbontással beszkennelt képek kicsinyítése fordított arányban növelik azok felbontását. Pl. egy negyedére csökkentett kép felbontása 1200 ppilesz, fájlmérete viszont ugyanakkora. Így szükségtelenül nagy felbontású (sokszor több ezer ppi) képekből álló, elviselhetetlen lassúsággal küldhető és feldolgozható anyagokat kapunk. Legrosszabb esetben az utolsó pillanatban derül ki, hogy a sok oldalt tartalmazó montírung adatmennyisége összességében meghaladja a számítógép kapacitását. Ha az oldalak mérete egyenként száz MB nagyságrendű, érdemes a képfelbontásokat még leadás előtt optimalizálni.

Vektoros elemek számának csökkentése

A nagyon sok (tízezres nagyságrendű) apró vektoros elem jelenléte (pl. nagyon finom mintázatnál) nem növeli számottevően a fájlméretet, de katasztrofálisan lelassíthatja a számítógépes feldolgozást, sőt sok esetben lehetetlenné is teszi. Ilyenkor vagy raszteres képpé alakítással, vagy a mintázat nem látható részeinek törlésével új pdf-et kell a forrásfájlból készíteni.

Bővebb információt erről itt olvashat.

Ajánlatot kérek