Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Nyomdai előkészítés

Nyomdai előkészítés

 

Trapping

trappingolás

 

A papírnyúlás miatt bekövetkező esetleges nyomási pontatlanságot kompenzáló számítógépes művelet, ami egy speciális szoftver segítségével finom átfedést hoz létre a különböző színű felületek találkozásánál. Az átfedés mértéke tized milliméter alatti, szabad szemmel nem látható.
Bizonyos esetekben, a PDF szerkezetének összetettsége miatt ez az átlapolás szoftveresen nem hozható létre. Ilyenkor a szükségünk van a grafikus vagy operátor segítségére, hogy ezt felülnyomásba rakott vékony körvonallal manuálisan hozza létre.

 

Rippelés

A leadott állomány számítógépes feldolgozásának utolsó, a lemezlevilágítást közvetlenül előző lépcsője. Itt már ritkán jelentkezik hiba, de ha igen, az rendszerint új PDF leadását igényli.
A nagyon nagy (több ezer ppi) felbontású képeket vagy a nagyon sok (tízezres nagyságrendű) vektoros elemet tartalmazó oldalakat egy ívre összerakva akkora adatmennyiség adódhat össze, amelynek feldolgozása túllépi a RIP kapacitását (lefagy). Az oldalakat a forrásfájlból kiindulva egyszerűsíteni kell.
Előfordulhat az is, hogy ha a RIP illegális fontot talál, hibakijelzéssel megszakítja feldolgozást. Ilyenkor meg kell találni a hibás oldalt, azon belül a bűnös fontot, és az érintett szöveget vagy át kell dolgozni más betűtípusból, vagy a betűket körvonallá kell alakítani. A jövőben pedig kerülni kell ezeknek a fontoknak a használatát.

 

Változatlan utángyártás

Az archivált fájlok használatával a technikai ellenőrzés és előkészítés nagy része kihagyható, ami az átfutási idő
jelentősen növelheti.

 

Állomány javítás

A PDF fájlformátum ún. zárt, nem szerkeszthető állomány. Ennek ellenére egyes szoftverek (pl. az általánosan használt Adobe Illustrator is) lehetővé tesznek korlátozott mértékű belenyúlásokat. Az általunk kizárólagosan használt Enfocus PitStop-pal az alábbiakra van lehetőség.

 

Oldalak egészét érintő állomány módosítások:

  • a befoglaló ill. vágott méret megváltoztatása
  • az oldal elforgatása, tükrözése
  • oldalak sorrendjének megváltoztatása, cseréje (pl. javítottra)

 

Tartalmi belenyúlások az oldalon belül (kivételes esetben, külön megrendelői igény esetén):

  • objektumok mozgatása, törlése.
  • objektumok átszínezése.

Az elvégezhető belenyúlások feltétele, hogy a PDF-en belül az elemek jól elkülönüljenek, a módosítandókat könnyen ki lehessen jelölni. Ennek a feltételnek a PDF-ek nagy része nem felel meg, mert íráskor egy kitakart képrészlet vagy transzparencia miatt az egyébként egyszerű grafika is sokszor áttekinthetetlenül bonyolult szerkezetűvé válik.

 

Nem végezhető el semmilyen körülmények között:

  • Szöveg szerkesztés (átírások, beszúrások)
  • Képek szerkesztése (átszínezés, árnyalat módosítás, retus)

A fentiek miatt ilyen módosításokat csak nagyon kivételes esetben, végszükség esetén végzünk el, és annak eredményét a megrendelővel minden esetben jóváhagyatjuk.

 

A tartalmi belenyúlások elvégzésétől az alábbi okok miatt a legtöbb esetben elzárkózunk:
Az általunk használt szoftvert nem kiadványszerkesztésre tervezték, ezért egy-egy összetettebb művelet legtöbbször csak jóval komplikáltabb módon végezhető el, mint a nyitott forrásfájlban. Ami a kiadványszerkesztő, ill. grafikai szofverekben egy mozdulat, az nálunk akár több órás kínlódást is jelenthet. Későbbi, módosított utángyártások esetén a forrásfájlban ezek a PDF belenyúlások nem lesznek benne, és jó eséllyel ismételten hibásan kerülnek leadásra.

Ajánlatot kérek