Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Lépcsős színátmenetek és rács interferencia (moiré) megelőzése

FőoldalInformációkAnyagleadásSZÍNMENEDZSMENTLépcsős színátmenetek és rács interferencia (moiré) megelőzése

Lépcsős színátmenetek és rács interferencia (moiré) megelőzése

Lépcsős színátmenetek és rács interferencia (moiré) megelőzése

 

lépcsős színátmenet

Lépcsős verlaufés moiré kialakulásának előre jelzését és javítását nem tudjuk garantálni. Egy sávos színátmenet kialakulását a leadott pdf-ben rendszerint csak akkor látjuk előre – még egy teszt proofon is –, ha az nagyon durva. Finomabbaknál előfordulhat, hogy a rácsra bontás csökkenti, vagy épp ellenkezőleg erősíti zavaró hatásukat, és csak a nyomaton lehet eldönteni, hogy az még az elfogadhatóság szintjén belül maradt-e. Ezért felelősséget nem tudunk vállalni, legfeljebb előre felhívjuk a fennálló veszélyre a figyelmet. A lépcsősség kialakulásának legnagyobb esélye akkor van, ha hosszabb felületen kicsi a színváltozás.

A moiré (rács interferencia) kialakulásának számos oka lehet: árnyalatos direkt 5. szín, nyomatról szkennelt (tipikusan archív) fotók, szabályos textúrájú felület (szövet, neccháló) rácsrabontása. Ezeknek a nem kívánatos hatásoknak a kialakulását a rácssűrűség finomításával ill. a legkevésbé kritikus rácsszög kiválasztásával sokszor csak csökkenteni tudjuk, teljesen megszüntetni nem.

Ajánlatot kérek