Did you know,

that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

...that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

...that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

ICC Színprofilok használata

ICC Színprofilok használata

Nyomdában használatos színprofilok

 

color managment

Az ICC SZÍNPROFILOK HASZNÁLTA

Nyomdai anyagleadáskor az állományoknak tartalmazniuk kell az adott nyomtatási technológiának és nyomathordozónak (papír) megfelelő kimeneti ICC színprofilt (Output Intent). A nyomdai gyártáshoz szükséges PDF/X szabvány ennek beállítását meg is követeli. Fontos, hogy a tervezői fázisban a grafika minden elemére tudatosan alkalmazzuk ezeket a színprofilokat. Ennek hiányában a végeredmény színe eltérhet az eredeti elképzelésektől, félreértésekhez vezethet.

A Keskeny Nyomda a nyomtatási- és a nyomtatás-előkészítési munkafolyamatokat az aktuális nyomdaipari szabványoknak megfelelően végzi, azaz teljesíti az ISO 12647-2:2013 szabványban foglaltakat. Ennek megfelelően az alábbi ICC színprofilok alkalmazandóak:

Mázolt alapanyagokhoz (pl.: matt-fényes műnyomó papírok): PSO Coated v3 (Fogra 51),
Mázolatlan alapanyagokhoz (pl.: ofszet papírok): PSO Uncoated v3 (Fogra 52),

Ezek a színprofilok a leggyakrabban használt kiadványszerkesztő és képfeldolgozó szoftverekben nem találhatóak meg. A fenti linkekről letölthetőek.

A színprofilok telepítésével és használatával kapcsolatban bővebb információt talál ide kattintva.

Az ICC SZÍNPROFILOK

Az ICC profil specifikációt az 1993-ban alapított International Color Consortium dolgozta ki, egy gyártó- és eszköz független színrendszer létrehozásának céljából. Az ICC profilok használata lehetővé teszi, hogy egy bemeneti eszközzel (pl. fényképezőgép) létrehozott szín értelmezhető legyen egy más elven működő kimeneti eszköz (pl.: a nyomdagép) számára. A nyomdaiparban külön előnyt jelent, hogy a nyomdák meghatározhatják a saját színprofiljaikat is, amikhez a tervező grafikusok és operátorok tudnak igazodni. Ennek segítségével megvalósítható a megrendelő és a nyomda közötti helyes színkommunikáció.

 

Ajánlatot kérek