Did you know,


that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

…that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

…that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Üdvözöljük a Keskeny Nyomdában

Magyarország legmodernebb nyomdai és csomagolóanyag gyártó üzeme bemutatkozik.

Tudjon meg többet rólunk

Lakkozás

Hibrid effekt, forma UV, illatos, diszperziós, iriodin és glitter lakkozás

Hibrid effekt lakk

A hibrid effekt UV-lakkozások során lehetőségünk van a nyomathordozón egy időben fényes és különböző tapintású matt felületek létrehozására. Háromféle lakkozási metódust választhatunk, amelyek alapvetően hasonló technológiával készülnek, de a nyomaton más-más látványt nyújtanak.

Ezek a mattfény-effekt lakk, a hibrid finom effekt lakk és a hibrid durva effekt lakk. Az említett lakkozások során UV-festékkel nyomtatunk és az eljárástól függően más-más típusú olajbázisú effekt forma lakkal készítjük a matt részeket, majd az egész nyomatot fényes UV-lakkal vonjuk be. A nyomtatási folyamat során a kétféle lakk találkozásából jön létre a sima vagy különleges tapintású matt felület. A lakkozás minden fázisa a nyomtatással egy menetben történik, így azonnal feldolgozható nyomdaterméket kapunk.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

meghívót, termékkatalógust, csomagolást tervez és valami többet szeretne az egyszerű matt fólia és UV lakk megszokott látványánál, nagy példányszámban gondolkodik és fontos a rövid határidő, valamint a tökéletes minőség.

Forma UV lakk

FÉNYES UV-LAKKOZÁS UTÁN MÁSODIK MENETBEN FELVITT MATT UV-LAKKOZÁS.

Az itt leírt megoldást abban az esetben javasoljuk, ha a hagyományos szitával készült UV-lakkozás látványát akarjuk túlszárnyalni ofszet nyomtatás során, de a viszonylag drágább flexo klisé készítését szeretnénk elkerülni. A nyomatot UV-festékkel készítjük, melynek egész felületére fényes UV-lakkot viszünk fel. Második menetben a kész nyomatra forma matt UV-lakkot nyomunk lakkozólemez segítségével, hogy a kiemelni kívánt grafikai elemek fényesek maradhassanak. Függetlenül attól, hogy a lakkozás két menetben történik, az eljárás nem túl költséges, mivel a kész nyomatra szinte azonnal felvihetjük a matt UV-lakkot.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– termékén a matt fólia és UV lakk látványát szeretné elérni, de részletgazdagabb és kreatívabb eredményre vágyik és fontos a gyorsaság és a tökéletes illeszkedés.  Az így lakkozott felületeken érhetjük el a legnagyobb kontrasztot a matt és fényes részek között.
– Nonfiguratív rajzok, háttér elemek, tárgyfotók, címsorok, logók, képrészletek kiemelésére javasoljuk.

Illatos lakk

Illatos lakkok alkalmazásával egészen egyedivé varázsolhatjuk termékünket, szinte „valóságosnak” érezzük a nyomaton megjelenített képeket. Az ofszet nyomtatás során alkalmazott illatlakkok alapvető tulajdonsága, hogy a lakkozott felületeken, az illat csak dörzsölés hatására válik érezhetővé, de termékünk így akár több hónap után is megőrzi az „illatozó” képességét. A mikrokapszulázott illatanyagot ofszet- (olajos) lakkban speciális segédanyagokkal együtt elkeverik, és ezután kerül a nyomathordozóra.

Az illatanyagok választéka igen nagy, csupán a standard illatok száma megközelíti a kétszázat, de egyedi illat készítésére is lehetőség van.

Néhány extrém példa az illatválasztékból: karácsonyi sütemény, pizza, dohány, paradicsomszósz, frissen fűrészelt fa, penész stb.

MI AKKOR JAVASOLJUK HA:

meghívót, üdvözlőlapot, wobblert, figyelemfelkeltő kiadványt tervez, ahol fontos lehet a reklámozott termék illata is vagy csak egyszerűen egyediségre törekszik.

Diszperziós lakk

A diszperziós lakkok megvédik a nyomatot, költséghatékonyak, aránylag gyorsan száradnak, egy- és kétoldalas lakkozásra egyaránt alkalmasak. Fajtájuktól függően karcolásnak és sérülésnek közepesen vagy teljes mértékben ellenállók, jó nedvességtűrő képességgel rendelkeznek.

A diszperziós lakkok esetén a nyomaton elérni kívánt végeredmény szempontjából használhatunk:

– Extra matt hatású lakkot

– Selyem fényű matt lakkot

– Puha tapintású matt lakkot

– Fényes lakkot

– Magas fényű lakkot

MI AKKOR JAVASOLJUK HA:

– a nyomatot szeretné megóvni a sérülésektől, lehúzódástól vagy elkenődéstől. Teljes felületen alkalmazva minimális esztétikai élményt is nyújthat a grafikához illeszkedő lakk használata.

Iriodin lakk

Az Iriodin egy fényes pigment, mely diszperziós vagy UV-lakkba keverve, lakkozás során a nyomaton finoman csillogó felületet vagy valódi fém színt eredményez, és fény hatására a felületről, különböző árnyalatokban tükröződik vissza. Az optikai hatás függ a pigmentek nagyságától, a felhasznált alapanyag minőségétől. A pigmentek legismertebb színei az arany és ezüst, de ezen kívül számtalan színt és árnyalatot választhatunk mintakatalógusból. Fontos tudni, hogy az erőteljes színű pigmentek nagyban befolyásolhatják, illetve teljesen megváltoztathatják a színes képek árnyalatait, ezért, ha csak visszafogott csillogást szeretnénk, választhatunk világos vagy áttetsző „üvegcsillám” hatású pigmentet. A nyomaton elérni kívánt végeredmény szempontjából lényeges, hogy diszperziós, vagy UV-lakkot használunk. A diszperziós lakkal készült iriodin lakkozás költséghatékonyabb, de a csillogás nem olyan látványos és erőteljes, mintha UV-lakkot használnák, ami szinte életre kelti a csillogó pigmenteket.

MI AKKOR JAVASOLJUK HA:

– exkluzív csomagolást tervez és  kreatív alapanyagban gondolkodik, de nagy a példányszám. Világos háttéren a gyöngyház fényű iriodin lakk alkalmazása költséghatékonyabb megoldás lehet a kreatív papír látványának elérésére.

Glitter lakk

Figyelemfelkeltő és különleges felületet létrehozó szita UV lakkozási eljárás, melynek során fém pigmentet tartalmazó lakkot viszünk fel a kész nyomatra, a kívánt eredménytől függően különböző mértékben. A hatások eléréséhez eltérő rácssűrűségű szitákat kell alkalmazni.

A végeredmény lehet finoman csillogó, ahol a kreatívon csak szétszórtan láthatjuk a színes pigmenteket vagy erőteljesen fénylő, ahol fedésbe kerül a grafika a pigmentek által.

A glitter lakkozás csak egy oldalon alkalmazható és maximum két féle lakkal, mert a vastag UV réteg deformálhatja az ívet. Ha ennél több színt szeretnénk, választhatjuk a színváltó pigmentet, mely a nyomatra kerülve a grafika adott színét felerősítve csillog.

MI AKKOR JAVASOLJUK, HA:

– különleges gyermekkönyvet készít vagy egyedi alkalmakra szóló képeslapokat, meghívókat tervez, esetleg csomagolóanyagokhoz gyárt dekorációt.

értéket nyomtatunk…

Ajánlatot kérek