Did you know,


that we are happy to accept all your orders for business cards, letterheaded paper, note pads, flyers, folders, calendars and all other printed stationery products, regardless of the amount?

…that we produce high quality saddle-stitched or glue-bound brochures as well as hardcover books and albums, using unique surface treatment procedures and cutting-edge finishing technology?

…that our packaging material manufacturing department provides comprehensive services from design to execution and nearly all work processes are carried out in our print shop?

For detailed information please get in touch with our collegues.

Contact:
Marketing and advertising publications
Eszter Szalai:+36-30-850-5883

Production of packaging materials
József Horváth:+36-30-591-5757

Indul a KESKENY ONLINE!

Átlátható nyomdai folyamatok és ügyintézés könnyen, gyorsan és bármikor a Keskeny Nyomda új webes felületén.

Részletek

CÉGÜNKRŐL

 

 • RÓLUNK
 • RÓLUNK MONDTÁK
 • DÍJAINK
 • CIKKEK
 • KÖRNYEZETVÉDELEM

 

Tisztelt Látogató!

 

A Keskeny Nyomda Magyarország legnagyobb családi tulajdonban lévő nyomdája, több mint 400 munkatárssal és 12.500 m2-en működő európai szintű gépparkkal. Nyomdánk Budapest 15. kerületében található, mindössze 30 percre a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől. A 30 évnél is több szakmai tapasztalatnak és a folyamatos, dinamikus technológiai fejlesztéseinknek köszönhetően, meghatározó szereplői vagyunk a hazai, valamint az európai nyomdatermék és csomagolóanyag gyártó iparágnak.

 

Szolgáltatási portfóliónk főbb elemei:

 

Ismerje meg nyomdánkat:

 

 

 

Amiért érdemes minket választani:

 

 • Csúcstechnológiával rendelkező géppark, melyben Európában egyedülálló konfigurációjú nyomógép és a lapra szerelt merevfalú díszdobozok gyártásához szükséges automata gépsor is megtalálható.
 • Kiemelkedő minőség biztosítása cégünk alapelve: az általunk gyártott termékek kizárólag minőség ellenőrzést követően kerülnek átadásra megrendelőinknek. ISO-irányítási rendszereket működtetünk nyomdánkban a vevői elégedettség fenntartása érdekében.
 • Kiváló alapanyag használata a gyártás minden fázisában, mely garantálja a magas minőséget partnereink számára.
 • Rövid gyártási határidő melyet a tudatosan kialakított géppark tesz lehetővé. Termelési folyamatainkat a legtöbb esetben alvállalkozók bevonása nélkül, házon belül végezzük, ezzel is csökkentve a szállításokkal járó időveszteségeket.
 • Ár-érték aránynak megfelelő árszínvonal az általunk kínált széles szolgáltatási portfólió és minőségi gyártáshoz igazítva.
 • Közvetlen kommunikáció a megrendelőkkel, melynek során munkatársaink szakmai tanácsadást biztosítanak és szakértő segítséget nyújtanak az adott munkához legmegfelelőbb megoldás kiválasztásához, valamint bemutatják a termékhez leginkább ajánlott nyomdatechnológiai eljárásokat.

Rólunk mondták

KÖRNYEZETVÉDELMI CÉLKITŰZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA

Meggyőződésünk, hogy környezetvédelmi tevékenységünk folyamatos fejlesztése – a megrendelői igények legteljesebb kiszolgálása mellett – működésünk és fejlődésünk meghatározó feltétele. Ezért vállalatunk tevékenységének minden folyamatát környezetvédelmi szempontok szerint is racionalizáltuk az ISO 14001 környezetvédelmi előírásainak megfelelően: 2010-ben elhatároztuk, hogy drasztikusan csökkentjük a gyártási folyamatok során keletkező veszélyes hulladékok mennyiségét:

 • A hengermosáshoz használt szennyezett mosófolyadékot regeneráltatjuk.
 • A gépek tisztításához többször mosható, jó minőségű törlőkendőket használunk, melyet a beszállító tisztít és cserél igény szerint.
 • A gépek karbantartása során keletkező fáradt olaj elszállításáról és újrahasznosításáról, minden esetben a karbantartó cég gondoskodik
 • A nem veszélyes hulladékok szelektív gyűjtése és kezelése gyakorlatilag a kezdetektől működik.
 • 2010-ben elkezdtük a PET palackok gyűjtését a nyomda területén.

ALAPANYAGOK BESZERZÉSE, HASZNÁLATA

Törekszünk arra, hogy a gyártás során használt minden alapanyag (pl. papír, festék, lakk), ne csupán a minőség, de a környezetvédelem szempontjából is megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak.

PEFC SZABVÁNY

2014 ben a cégvezetés, a papírgazdálkodás környezetvédelmi szempont szerinti továbbfejlesztését határozta el. Több napig tartó audit során, szigorú követelmény rendszer szerinti átvizsgálás után, 2015 januárjában szereztük meg a PEFC szerinti tanúsítást.

 

Mit és hogyan szabályoznak a PEFC szaványok? A PEFC szabványokon alapuló erdőtanúsítás, és termék nyomon követési rendszer-tanúsítás lehetővé teszi a vevők számára, hogy megkülönböztessék a fenntarthatósági követelményeknek megfelelő és nem megfelelő módon előállított, forgalmazott fa-alapú termékeket. A PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification schemes) szabványok követelményeinek teljesítése alapján megszerzett tanúsítvány, az erdőtől a fa-alapú termékeken át a fogyasztóig biztosítja a visszakereshetőséget igy kizárja a nem legális forrásból származó anyagok felhasználását. A teljes termelési lánc szereplői tevékenységüknek megfelelő PEFC szabvány szerint tanúsíthatók. A tanúsítvány, illetve a logo a vevők felé azt igazolja, hogy a termék előállítása során betartották a fenntarthatóság szabályait. A PEFC szabványok jól integrálhatók az ISO 14001 és az OHSAS 18001 szabványokkal.

AJÁNLATADÁS, KALKULÁCIÓ

Amennyiben a gyártani tervezett termék jellege és paraméterei engedik, minden esetben FSC® tanúsított alapanyagot, környezetbarát festéket és lakkot ajánlunk a megrendelőnek.

CTP LEMEZKÉSZÍTÉSI TECHNOLÓGIA

A környezettudatosság jegyében 2008-ban Thermo CTP rendszerre cseréltük a korábbi Viola technológiát, ezáltal az energiafelhasználást és hulladékképződést 30-40%-kal sikerült csökkentenünk. A veszélyes hulladéknak minősülő elhasznált hívófolyadék kezelésével egy olyan vállalkozást bíztunk meg, mely különböző adalék anyagok hozzáadásával újrahasznosítja azt, motormosó folyadékot állít elő belőle.

NYOMTATÁS

A felhasznált izopropil alkohol mennyiségének csökkentését nagymértékben elősegítette a 2010 -ben indult és 2 év alatt megvalósult projektünk, amely négy darab, a legkorszerűbb technológiával működő nyomógép beszerzését irányozta elő. Az új nyomógépek beállítása eredményeképpen 3-8% közé csökkent az izopropil-alkohol felhasználásunk. 2010-ben KMOP pályázat -környezetközpontú technológia fejlesztés -keretében egy Heidelberg XL -75-8-P nyomógépet helyeztünk üzembe. A pályázatban tett vállalások teljesültek: az izopropil alkohol felhasználás 56%-kal csökkent; az emisszió 90%-kal csökkent. A vállalások teljesülését az SGS Hungária Kft. hitelesítette, melyről „Hitelesítési jelentés”-t adott ki. A vizsgált időszak 2010. 04. 01 és 2010 .07. 06. közötti időszak volt. A beszerzést újabb három nyomógép lecserélése követte, melyekkel megvalósítjuk a BAT technológiát.

Csomagolás

A késztermék csomagolására nátronpapírt és strechfóliát használunk. Az eredetileg használt kézi fóliázó helyett, a 2009-es beruházásnak köszönhetően, ma már egy raklapcsomagoló géppel történik a csomagolás, mely speciális előnyújtása révén, 20-30 %-kal csökkenti a felhasznált műanyag fólia mennyiségét raklaponként.

STANCOLÁS SORÁN ÉS AZ EUROBIND 4000 RAGASZTÓ-KÖTŐGÉP MŰKÖDÉSE KÖZBEN KELETKEZŐ HULLADÉK KEZELÉSE

A 2011 évben megvalósult épületbővítés során a stancolási hulladék gyűjtésére egy speciális, a gép alatt futó, szállítószalagos rendszert alakítottunk ki, mely a hulladékot egy automata tömörítőgaratba vezeti, innen kerül összegyűjtésre egy konténerbe a nyomda egyéb területein keletkező papírhulladékkal együtt. A 2012 decemberében üzembehelyezett ragasztókötőgép frézelési művelete során keletkező spén gyűjtése elszívó ventillátorral, speciális vászonzsákokba történik, melyeket a papírhulladék gyűjtő konténerekbe ürítünk. A gép három késes vágó részéhez automata hulladék továbbító, kifúvó csatornát építettünk ki, mely egyenesen a konténerbe továbbítja a szél selejtet.

A KESKENY NYOMDA KÖZVETLEN KÖRNYEZETÉNEK FEJLESZTÉSE

2012 őszén és 2013 tavaszán jelentős mértékű területrendezést hajtottunk végre az előző évi építkezés utómunkálatai kapcsán. Ennek keretében elültettünk:10 db meggyfát, 4 db diófát, 3 db almafát, 4 db mogyoróbokrot, 1 db datolyafát. A zöld terület növelése érdekében 3000 m² területet füvesítettünk. 2012 őszén fedett, 16 állásos kerékpár tárolót építettünk annak érdekében, hogy dolgozóink részére biztosítsuk a környezettudatos módon történő közlekedés lehetőségét, így csökkentve a gépjárművel bejárók számát.

TÚRASZAKOSZTÁLY INDÍTÁSA

2013-ban elindítottuk természetjáró programunkat azzal a szándékkal, hogy dolgozóinkban erősítsük a környezettudatos magatartást, hogy a kirándulások során az élmények mellett szerzett személyes tapasztalatok révén, átérezzék saját felelősségüket a természeti értékek megóvásában, ezáltal környezettudatosabban kezeljék szűkebb környezetüket is, akár a munkahelyen akár saját otthonukban. A túrák időpontjai helyszínei a túravezető által tudatosan kerültek kiválasztásra, annak érdekében, hogy minél több kollégát tudjunk az ügynek megnyerni. Az éves túrakiírások négy hirdetőtáblán vannak kihelyezve, hogy minden dolgozó értesüljön a lehetőségekről. A napi túrákhoz egyedi kiírás készül jelentkezési lappal, majd a túrákat követően fotómontázs-plakát eleveníti fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

A KÖRNYEZETVÉDELEM AKTÍV TÁMOGATÁSA

A Keskeny Nyomda 2013 év júniusában csatlakozott támogatóként a WORLD LAND TRUST (WLT) nemzetközi természetvédelmi szervezethez. A WLT egy nonprofit egyesület, mely világszerte támogatói adományok segítségével, közvetlen intézkedéseket tesz az esőerdők és a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. Partnereink figyelmét is szeretnénk felhívni a lehetőségre, hogy nyomdánkon keresztül támogathatják a WLT szervezetet, ha a gyártani kívánt terméket WLT logóval rendelik meg tőlünk. Az így készült nyomdatermékek árából bizonyos összeg az egyesülethez kerül, ezzel támogatva a tevékenységüket.

 
Ajánlatot kérek